Hvor bred bliver ryggen på min tryksag?

Du kan beregne din rygbredde på produktsiden kataloger og bøger


Papiret til din tryksag har forskellig tykkelse/bulk, alt efter typen af papir og gram-vægten.
Når du skal beregne rygbredden på din tryksag, er det derfor vigtigt, at du vælger det helt rigtige papir for at opnå det korrekte resultat.


Indhold
Vælg papirtype
Vælg gramvægt
Antal sider

Omslag
Vælg papirtype
Valg gramvægt

Rygbredde = xxx


  OBS: det er rygbredde-størrelsen du skal tage højde for i dit layout.

Hvornår skal jeg tage højde for rygbredde til min tryksag?

Ved alle tryksager med flad ryg. Det kan være limbundet kataloger, magasiner og bøger. Hvis du vælger digitaltrykte hæfter med squarefold, skal du også tage højde for rygbredden i dit layout.
 

Layout af tryksager med flad ryg

Når du laver layout af dine tryksager med flad ryg, bør du lave din opsætning som opslag. Hvis du eksempelvis skal lave et A4 katalog med 5 mm ryg, kan du lave dit omslagsdokument 210+5+210mm x 297mm.

Sådan laver du en bog

I dag er der mange, der laver deres egne bøger. De udskriver dem herefter på en printer, får dem fotokopieret eller får dem trykt hos et trykkeri. Der er dog mange ting, du skal være opmærksom på. Denne vejledning byder på tips, som kan være nyttige, inden du går i gang. Den kan supplere, men ikke helt erstatte, den vejledning, du får fra bogtrykkeriet, da de kan have andre normer for, hvordan du skal gøre, så det er vigtigt at tjekke med dem først. Læs guiden online

Bliv professionel grafisk indkøber med Trykkataloget Trykkataloget hjælper dig til at vælge de rigtige papirtyper og trykmetoder til visitkort. Med kataloget får du de tryksager du forventer

Med kataloget får du overblik over papirkvaliteter, farver, trykmetoder og priser på dine tryksager.

;